Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

10.09.2016 Zloženka kot orodje promocije

Pogost reklamni material, ki ga marsikatero podjetje s pridom uporablja za svojo promocijo, je ZLOŽENKA oz. ZGIBANKA.

Prednost zloženke je predvsem ta, da lahko podjetja zaradi veliko prostora, ki jim ga nudi na njej izčrpno predstavijo sebe in svojo dejavnost. Zaželeno je, da vsebuje tudi fotomaterial, saj v nasprotnem primeru deluje preveč suhoparno, kar lahko vodi da pri kupcih ne boste dosegli učinka, kot bi si ga želeli.

Ključna pri zloženki je tudi izbira papirja. Odločitev je odvisna od več dejavnikov, kot so naklada, namembnost, uporaba, vizualni efekt…

Vsaka zloženka je zgodba zase zato splošnega priporočila, ki bi veljala za vse tipe zloženk ni.

Kot že samo ime zloženka pove, govorimo o tiskovini, ki se zlaga. Tiskovina je lahko zgibana enkrat dvakrat ali večkrat, odvisno od dizajna, ki ste si ga zamislili.

Zgibi se delajo strojno, kar poleg prihranka časa, omogoča tudi, da so vse tiskovine zgibane na istem mestu. V tiskarskem žargonu govorimo o petih osnovnih načinih zgibanja: C, Z, V, Gate, harmonika (Concertina) in križni (Cross Fold) zgib.

 

Nacini-zgibanja

 

Priprava datoteke za tisk zloženk
Potrebno se je zavedati, da kvaliteten tisk ni dovolj, če se pri oblikovanju zloženke ne upošteva nekaj osnovnih pravil.

Datoteko pripravite na točen format, pri tem pa je ključno, da vašo grafiko pravilno postavite in pri tem pazite, da elemente kot so pisave ne postavite na mesto zgibanja. Datoteka za tisk mora imeti dodatek za porezavo, poskrbite pa tudi za odmik besedil od roba porezave (Margins), ki naj bo minimalno 5 mm.

Na spletni strani demago.si v izračunu cene tiska najdete navodila in prazne predloge.

Template-Demago