Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

01.09.2016 Hmm… Kateri papir naj izberem?

Hmm … Kateri papir naj izberem?  
Tako, teksti za promocijski material so končani, oblikovalec vam je pripravil grafično podobo tiskovine sledi še zadnji korak – tisk. Kljub temu, da imate občutek, da je najzahtevnejši del v procesu od ideje do tiskovine že za vami, pa se nemalokrat zalomi ravno na koncu, predvsem pri odločitvi izbire papirja za vaš promocijski material.

Premazni, nepremazni, mogoče recikliran?
90% naših strank se odloča za tisk promocijskih materialov na visoko kvaliteten, brezlesni premazni papir z gladko mat površino, le malokdo se odloči, da želi svojo tiskovino imeti na premaznem gloss papirju.

Pomembno je vedeti, da je vizualna razlika med premaznim mat in gloss papirjem minimalna, sploh ko gre za veliko barvno pokritost tiskovine.

Potem je tu še nepremazni brezlesni offset papir z izvrstnimi površinskimi značilnostmi, ki je primerna izbira za tiste tiskovine, na katere se bo pisalo, kot so različna priznanja, kartice, dopisni listi, pa tudi tisk knjig, katalogov, revij, foto albumov, voščilnic, vabil, otroške literature in učbenikov.

Tisti, ki ste naravnani k ohranjanju narave pa boste vsekakor izbrali recikliran papir, ki je narejen iz 100% obnovljivih vlaken.

Naravni odtenek brez optičnih belilnih agentov, je primerna izbira pri velikih površinah teksta v kombinaciji s svetlimi slikami, kot so voščilnice in vabila, knjige in različne publikacije.

 

Priporočena gramatura papirja tiskovine
Ko ste v fazi odločanja gramature ste že na dobri poti, da se približujete oddaji naročila tiskarju. Seveda ima vsak posameznik svoj okus in želje. Nekomu je všeč letak natisnjen na 130g papir, spet drugemu to ne zadošča in želi letak na 250g papirju.

Pri nekaterih tiskovinah, kot so letaki, plakati, vizitke, darilni boni, zloženke je ta spekter možnosti širok. Medtem ko pri nekaterih tiskovinah obstajajo priporočila, ki jih je potrebno za izdobavo kvalitetnih tiskovin, upoštevati.

Kadar ste v dvomih, nas pokličite in z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri papirja za vaš naslednji projekt.

Za lažjo odločitev si oglejte katalog medijev.