To top
Ponedeljek - Petek: 8.00 - 16.00 h
Demago Print
Izberite skupino in nadaljujte na izbiro dimenzije izdelka!

Nalepke iz pole

Potrebujete etikete za označbo izdelkov? Ali pa polnite kuverte s promocijskim materialom in potrebujete nalepke z naslovi vaših strank? Za vse to poskrbimo mi, vi pa se lahko medtem posvetite pomembnejšim opravilom!

Za pravilno izbiro nalepk oz etiket moramo slediti določenim funkcionalnim in kakovostnim kriterijem na osnovi katerih se lahko pravilno odločimo, katera vrsta tiska in dodelave je najprimernejša.

V fazi določanja izvedbe je ključnega pomena pridobitev informacij o: namembnosti etikete, morebitnih zakonskih predpisih, vezanih na področje uporabe etikete, življenjski dobi izdelka oziroma etikete na njem, pogojih etiketiranja, primarni embalaži izdelka...

Nudimo vam različne vrste tiska samolepilnih materialov (digitalni in ofseet) tisk na rezan papir (cut-sheet), digitalni tisk iz role na rolo (roll to roll), velikoformatni xxl tisk na rolo do širine 158 cm.

Digitalni tisk (cut sheet) je možen na različne samolepilne materiale kot so papirnati premazni, strukturirani, PVC (bel), PVC (prozoren) material, medtem ko v velikoformatnem tisku uporabljamo folije, katere so različnih kvalitet (monomer, polymer, cast...) in jih uporabljamo predvsem za večje zunanje in notranje aplikacije (polepitev izložb, reklamne table, vozila...)

V digitalnem tisku (cut sheet) lahko tiskamo na tiskarske pole do formata SRA3, medtem ko je v offset tisku mogoče tiskati do formata B1.


Ponudba samolepilnih nalepk oz. etiket (cut-sheet) je razdeljena na podskupine:

Nalepke - pravilnih oblik:
o nalepki, ki je pravilne oblike govorimo takrat, kadar je končni izdelek oz. nalepka obrezana s pomočjo stroja za razrez (giljotina) v pravilno obliko ki je lahko pravokotnik ali kvadrat.

Ponavadi so končni formati nalepk standardnih mer (A4, A5, A6, A7...), lahko pa so seveda obrezane na poljubne - nestandardne formate (50x70 mm, 80x90 mm...).
Nalepke - nepravilnih oblik:
o nalepki, ki je nepravilne oblike, govorimo takrat, kadar je končni izdelek oz. nalepka obrezana s pomočjo stroja za računalniški izrez v nepravilno obliko kot je krog, oval, trikotnik, šesterokotnik, zvezda...
Tehniko poljubnega izreza nepravilnih oblik imenujemo PRINT&CUT. Nudimo vam digitalni tisk na tiskarsko polo (SRA3) ali digitalni XXL velikoformatni tisk na rolo do širine 158 cm.
V obeh primerih najprej digitalno natisnemo željeno grafiko, nato pa potiskano polo oz. rolo vstavimo v rezalnik, ki je računalniško krmiljen in z nožem natančno izreže poljubno obliko.
Tehnika izreza po konturi je cenovno sprejemljiva pri nižjih nakladah, saj pri tem odpade strošek izdelave izsekovalnega orodja.


Nalepke na poli A4 - predzasekane:
tiskamo jih na pole v formatu A4, na katerih so formati nalepk že vnaprej predzasekani. Na voljo je 18 različnih dimenzij. Nalepke na poli A4 so primerne za tisk naslovov, deklaracij, označevanje izdelkov...


Doming - 3D nalepke:
izdelujemo s tehniko digitalnega tiska. Nalepke na potiskani poli z rezalnikom obrežemo in odstranimo odvečno folijo, nato pa s posebnim strojem na nalepko nanesemo prozorno poliuretansko smolo s katero dosežemo na nalepki 3D efekt.Etikete na roli (roll to roll):

visoko kvaliteten digitalni tisk nalepk oz. etiket iz role na rolo, z možnostjo izbire različnih vrst materialov za tisk (papirni ali sintetični), različnih vrst lepil (permanentno, odstranljivo, deep freeze...), dovršitev (lakiranje, plastificiranje, toplotni tisk...). V ponudbi preko 700 različnih izsekovalnih orodij, pravokotnih, kvadratnih, okroglih in ovalnih oblik. Izračun najdete na tej povezavi: Etikete na roliXXL samolepilne folije:
Ponudbo in izračun najdete na tej povezavi: Samolepilne (vinyl) folije