To top
Ponedeljek - Petek: 8.00 - 16.00 h
Demago Print
Izberite skupino in nadaljujte na izbiro dimenzije izdelka!

Plakati

Plakati kot eno izmed orodij promocije, se nemalokrat uporabljajo tako za oglaševanje in najavo različnih dogodkov, koncertov ter festivalov kot predstavitev raznih izdelkov, produktov in novosti. Zaradi svojih velikosti ponujajo veliko prostora tako za grafiko kot tekste, vendar se tu ne sme pozabiti na primerno izbiro velikosti pisave, ki ne sme biti premajhna, saj se ponavadi plakati berejo z večje razdalje.

Tako kot pri ostalih tiskovinah, se tudi plakati najpogosteje tiskajo v t.i. standardnih velikostih, ki pa so B1, B2 in B3 ter A1 in A2. Izbira velikosti je na vaši strani, kvaliteten tisk pa na naši.

Ker se zavedamo, da se pojavijo tudi potrebe po velikostih, ki odstopajo od standardnih vam seveda natisnemo tudi plakate drugih dimenzij, ki so prilagojene vašim potrebam. Edina omejitev glede maksimalne velikosti je širina role, ki je 1550 mm. To pomeni, da ena od stranic plakata ne sme presegati te omenjene velikosti. V dolžino te omejitve ni, saj se kot rečeno, plakati  tiskajo na roli.

Naklada, ki jo potrebujete je tista, ki bo prevesila jeziček na tehtnici bodisi na digitalni ali na offset tisk. V splošnem je ta številka 50 kom, je pa seveda odvisno tudi od velikosti plakata.

V digitalni tehniki vam tako lahko natisnemo plakat od 1 kos naprej, medtem ko je minimalna naklada v offset tehniki od 50 kos naprej.

Večja kot je naklada plakatov, manjša je cena na komad. Pomembna razlika med digitalnim in offsetnim tiskom pa sta velikosti B0 (1414x1000mm) in A0 (1189x841mm), ki jih v offset tehniki ni mogoče natisniti, saj je pri tej tehniki maksimalni format tiska format B1 ( (700x1000 mm). Seveda vam omenjena formata lahko natisnemo v digitalni tehniki.

Na spletni strani izberite tehniko tiska, željeni format in medij, na katerem bi želeli, da plakate natisnemo. Na podlagi teh podatkov lahko natančno predvidite ceno, ki jo boste za storitev na koncu plačali.

Plakati-offset-1.png
Plakati-offset.png