To top
Ponedeljek - Petek: 8.00 - 16.00 h
Demago Print
Izberite dimenzijo - format in nadaljujte na izračun cene izdelka!

Zloženke, zgibanke

Zelo pogost marketinški material, ki jih podjetja uporabljajo za svojo promocijo in predstavitve so zloženke.

Kot ime pove, gre za letake, ki so zloženi. Zloženi so lahko različno, enkrat, dvakrat ali večkrat. Poznamo več različnih zgibov, in sicer V, G, C in Z.

Gre za strojno zgibanje, kar pomeni, da papir tudi v primeru barvne pokritosti, ne poka.

Treba je razlikovati med zgibanjem in žlebljenjem. Žlebljenje je potrebno pri papirjih od gramature 170 g/m2 naprej, medtem, ko papirje nižjih gramatur zgibamo.

Spekter primernih papirjev za zloženko je širok, saj se lahko tiskajo tako na papirje nižjih gramatur od 90 - 130 g/m2, kot debelejše 170-300 g/m2.

Izbirate lahko med premaznimi, kot najpogosteje izbranimi papirji, nepremaznimi in recikliranimi papirji.

Prav tako vam lahko zloženke tudi plastificiramo z gloss, mat ali Soft touch plastifikacijo. Ta možnost je primerna predvsem v primerih, ko je zloženka namenjena za uporabo v nekem daljšem časovnem obdobju in se ne bo uporabljala za vsesplošno deljenje.
Edini pogoj za plastifikacijo je izbira papirja od gramature 170 g/m2 naprej. Prav tako je najbolj smiselna plastifikacija premaznih papirjev. Nepremazni in reciklirani papirji namreč s plastifikacijo izgubijo svoj naravni videz.

Pogosto zloženke zaradi atraktivnosti vsebujejo tudi fotomaterial, zato so v večini zloženke tiskane barvno v CMYK barvnem spektru.

Pri večjih nakladah, ko je primernejši offset tisk, pa je možna tudi izvedba s posebnimi Pantone barvami, s katerimi boste zagotovo dosegli, da bo vaša tiskovina po izgledu še atraktivnejša.

Zloženke so tiskane po obeh straneh, saj je smiselno izkoristiti prostor, ki je na voljo.

Tako lahko navedete čim več zanimivih informacij o vašem podjetju, izdelkih, produktih, ponudbi, dogodku ter vse skupaj podprete še s slikami in zanimivo grafika.

Prepričani smo, da bo taka zloženka dosegla svoj namen promocije.
Zloženka-A4-1.png
Zloženka-A4-4.png
Zloženka-A4-2.png
Zloženka-A4-3.png

Ostali izdelki