To top
 
Demago Print

Vizitka spada med najmočnejša marketinška orodja, saj lahko z dobro in premišljeno pripravo, prinaša stalne prodajne rezultate. Kljub svoji majhnosti igra pomembno vlogo pri predstaviti podjetja ali posameznika na trgu. Zato si je pred pripravo grafike potrebno vzeti čas in dobro premisliti, na kakšen način se želite prezentirati na trgu. Pomembno je, da z vizitko poveste svojo zgodbo in predstavite sebe na svoj edinstven način.

Vizitke so največkrat obrezane na standardne formate, ki so 90x50mm, 85x54mm, 85x55mm, 50x50mm, malokdo se odloči za drugo mero in tudi če, so odstopanja  minimalna. Dejstvo je, da format ne igra velike vloge pri vizualnem efektu, zato se tisti, ki želijo izstopati ali biti drugačni, za dosego tega cilja, poslužujejo drugih načinov, ki so vezani predvsem na različne načine dodelave vizitk.  

Vizitke se tiskajo bodisi po eni ali obeh straneh. Kdor želi na vizitko vključiti več informacij in grafičnih elementov, je bolj primerna druga izbira.

Glede na naše izkušnje bi z oznako KLASIČNA VIZITKA lahko ovrednotili vizitko, ki je tiskana na 350 g premaznem papirju, po obeh straneh (tisk 4/4) in po obeh straneh plastificirana z
Mat plastifikacijo. Redkeje se vizitke plastificirajo z Gloss plastifikacijo, le-to izberejo predvsem tisti, ki imajo radi sijoč efekt. Že kar nekaj časa, je zelo popularna tudi Soft-Touch plastifikacija, ki je sicer vizualno mat, a na otip deluje žametno in prefinjeno.

Papirji, ki jih uporabljamo za tisk vizitk so premazni, nepremazni ali reciklirani, v gramaturah od 300g/m2 do 400g/m2, lahko se pa tiskajo tudi na t.i. kreativne - posebne papirje. To so papirji, ki izstopajo bodisi, po barvi ali strukturi. Paleta le-teh gre v neskončnost. Kdor izbere ta papir, si prav gotovo želi biti unikaten. Med najbolj priljubljene spadajo prav gotovo metalizirani  papirji, ki dajo vizitki nekaj več.  

Za vizitko, ki “prepriča” je potrebno zadovoljiti večim kriterijem, kot so vsebina, grafika, izbira papirja …
Seveda pa so tu še različni posebni efekti s katerimi lahko dosežemo VAU EFEKT. To so
slepi tisk, toplotni tisk, UV spot, 3D spot.
Nenazadnje pa je potrebno izpostaviti tudi “sendvič vizitke” oz. Multiloft vizitke, za katere se odločijo tisti, ki želijo debelejšo vizitko. Le te nastanejo iz več plasti papirja, ki ga med seboj pod pritiskom združimo.


Za lažji pregled so vizitke razdeljene v podskupine:

Standard: klasična in najbolj pogosta izbira

Creative: možnost izbire kreativnih - posebnih papirjev

Premium: možnost izbire dodelav, kot so UV spot, 3D spot, toplotni tisk, globoki tisk

Mohawk Multiloft 920 ali 1190 g/m2 – za vse tiste, ki vam je klasika ,,pretanka”

059 934 933 / 041 625 157 / 040 594 767

11.661.443 ogledov od 2008
Copyright © 2008 - 2017 Demago