Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

Katalogi - Standard (Tisk na standardne papirje)

Tisk standardnih katalogov od 8-80 strani!

Prikazujem 1 do 11 (od 11 izdelkov)
Katalog-sivan-z-zico-4-2-2020-2-3png.png
Katalog-sivan-z-zico-4-2-2020-2-3png.png
Katalog-sivan-z-zico-4-2-2020-2.png
Katalog-sivan-z-zico-4-2-2020-2.png
Katalog-sivan-z-zico-4-2-2020-1.png
Katalog-sivan-z-zico-4-2-2020-1.png
Katalog-sivan-z-zico-4-2-2020.png
Katalog-sivan-z-zico-4-2-2020.png
Katalog-sivan-z-zico-2020.png
Katalog-sivan-z-zico-2020.png

Katalogi vaših izdelkov ali denimo revija o dejavnosti in dosežkih vašega podjetja, so pomembno promocijsko sredstvo. Pomagamo vam, da vam bodo vaši katalogi ali revije res v ponos.

Digitalni tisk pa celo omogoča, da vsak izvod posamično tudi individualno prilagodite - personalizirate.

Katalogi in revije so navadno natisnjeni na prefinjenem premaznem papirju, na voljo pa so v vseh standardnih formatih. Seveda pa imate na razpolago tudi izbiro nepremaznih in 100% recikliranih papirjev v vseh standardnih gramaturah.

Šivanje z žico oz. vezava pri kateri knjižni blok v hrbtu 2x spnemo s kovinsko sponko je primerna za publikacije od 8 strani naprej, pa tja do 80 strani. Pri tem je potrebno upoštevati, da maksimalna debelina publikacije v hrbtu ne sme presegati 4 mm! V tem primeru je potrebno izbrati tanjši papir.

Po večini se katalogi tiskajo z debelejšo platnico. Tako imate na voljo opcijo izbire premaznih, nepremaznih in recikliranih kartonov od 200 g/m2 naprej.

Z debelejšo platnico je tiskovina namreč bolj kompaktna. Naše priporočilo je, da to opcijo izberete vedno, kadar gre za več kot 36 strani.

Prav tako vam svetujemo, da je platnica kataloga dodatno plastificirana z mat ali sijajno zaščitno folijo, z opcijo izbire 3D parcialnega UV laka, pa boste zagotovo dosegli WOW efekt.

Naročilo katalogov v digitalnem tisku, je možno že od 10 kos naprej, pa tja do 1000 kos.

Izberite format, ki vam ustreza in nadaljujte na izračun stroška tiska, ter naročite svoj katalog enostavno preko spleta!

Šivanje z žico (Saddle Stitching) je ena izmed najpogostejših metod vezave!

 

Šivanje z žico je priljubljena metoda za povezovanje tiskanih listov v katalog, knjižico ali revijo. Gre za cenovno ugodno vrsto knjigoveške vezave, pri kateri stroj za šivanje s pomočjo kovinske žice med seboj poveže več listov in jih v hrbtu zašije z dvema sponkama, prepogne na polovico in s sprednje strani obreže na končni format.

Šivanje z žico omogoča vezavo publikacij z obsegom od 8-80 strani, oziroma 4-20 listov. Katalogi z obsegom od 8-24 strani se praviloma tiskajo na tanjše papirje, v kolikor pa je število strani višje od 28, pa za večjo kompaktnost tiskovine priporočamo izbiro debelejšega ovitka oz. platnice, ki je praviloma zaščitena s plastificirno folijo. Skupno število strani za tisk kataloga mora biti vedno deljivo s 4 (16, 20, 24, 28 strani...)!

Priprava kataloga za tisk, ki bo šivan z žico, zahteva natančno načrtovanje in pripravo, da se zagotovi, da končni izdelek izgleda profesionalno in je funkcionalen. Vsak korak v procesu oblikovanja kataloga zahteva pozornost do detajlov in strateško razmišljanje. Da bi določili namen in ciljno publiko, dobro razmislite, kaj želite doseči s tiskom katalogov. 

S temeljitim načrtovanjem in kakovostnim izvajanjem lahko ustvarite učinkovit in privlačen katalog, ki bo dosegel želene cilje, zato najprej zberite vse potrebne informacije, ki jih želite vključiti v katalog (jasni in natančni opisi izdelkov, cene izdelkov, fotografije visoke ločljivosti, kontaktni podatki,...).
Glede na količino fotografij in besedil, ki jih želite izpostaviti, se odločite za končni format kataloga (A4 ali A5) in položaj kataloga, ki je lahko pokončen ali ležeč. Izberite ustrezno grafično programsko opremo (predlagamo Adobe InDesign), ki vam bo olajšala oblikovanje in postavitev kataloga.

Na podlagi vseh podatkov razvijte osnovno zasnovo strani, vključno z mrežo za postavitev elementov na straneh, določite slog in velikost pisav, barvne sheme in druge oblikovalske elemente, ki bodo uporabljeni v katalogu. Razmislite o vključitvi razdelkov, kazala in drugih navigacijskih pripomočkov in organizirajte vsebino logično in vizualno privlačno.

Ko je katalog oblikovan, sledi tisk katalogov. Najprej se je potrebno odločiti za izbiro papirja, ki je lahko premazni, nepremazni, ali morda 100% recikliran. Vsi papirji so na razpolago v različnih gramaturah, izbira pa zavisi od števila strani. Pri tem velja pravilo, da večje je število strani, tanjši papir izberemo.

Naj izpostavimo tudi možnost izbire oplemenitenja platnice katalogov. Izberete lahko tisk z reliefnim prozornim lakom (3D UV Spot) ali tisk metalizirane folije v zlati ali srebrni barvi. 3D učinki ne samo da izgledajo dobro, ampak tudi izboljšajo občutek pri dotiku, kar lahko poveča interakcijo z izdelkom. To je še posebej pomembno v luksuznem segmentu izdelkov.