Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

Etikete po vrsti lepila

Standardna ali zelo močno lepila, lahko odstranljiva lepila, lepila za zamrznjene izdelke...Na podlagi površine na katero lepite etiketo, izberite primerno vrsto lepila!

Etikete-lepila-gallery.jpg
Etikete-lepila-gallery.jpg
Permanentno lepilo ​je okolju prijazno in obstojno lepilo na vodni osnovi, odporno proti vodi in ima dobre zmogljivosti pri nizkih temperaturah (do -20°C). Ker ne vsebuje organskih topil in je brez vonja se lahko uporablja tudi za živila.

Akrilno lepilo je vsestransko in večnamensko lepilo, ki je na voljo pri večini ponujenih etiketnih materialov (papir, PP, PETP) in ga odlikuje dober oprijem na večino gladkih površin kot so npr. papir, steklo, plastika, embalaže.

Akrilno lepilo ni primerno za hrapave površine in za zelo majhne etikete.

Extra permanentno (Hot Melt) lepilo je zelo močno permanentno lepilo na osnovi gume, ki zagotavlja zelo visok začetni oprijem. Uporablja se lahko na nepolarnih, neravnih ali rahlo ukrivljenih površinah, kot so HDPE embalaže (čistilna sredstva, embalaže nekaterih prehrambenih izdelkov in cevi, toge embalaže..).
Močno lepilo ohranja svoje zelo dobre lastnosti pri nizkih in visokih temperaturah (od -40 do +150 °C ) in je odlično za označevanje hlajenih izdelkov.

Deep frezze lepilo je namenjeno za lepljenje na globoko zamrznjene izdelke oziroma izdelke, ki so že zamrznjeni (do -10°C ).

Ker je lepilo primerno za neposreden stik z hrano ga najpogosteje uporabljamo v živilski industriji za označevanje hlajenih izdelkov.

Removable lepilo je posebno akrilno lepilo na vodni osnovi, namenjeno za aplikacije, ki zahtevajo enostavno odstranitev predhodno zalepljene etikete, oziroma hitro odstranjevanje z različnih površin, brez ostankov lepila in poškodbe na površini tudi po dolgotrajni uporabi.

Zaradi specifičnih lastnosti lepila je pred uporabo priporočljivo narediti test oprijema!