Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

Spoštovani! Obveščamo vas, da bomo v obdobju med 05.08.2024 in 09.08.2024, zaradi kolektivnega dopusta odsotni. Z obdelavo naročil pričnemo v ponedeljek, 12.08.2024. Hvala za razumevanje.

Nalepke na poli poljubnih oblik (krog, oval, pravokotnik...)

Nalepke na poli izrezane v poljubne oblike, lahko hitro in brez težav odstranite in aplicirate na ustrezno podlago! Možnost izbire tiska z metalik folijo (zlato ali srebrno) in opcija tiska z reliefnim UV lakom.

CNC izrez nalepk omogoča izjemno natančnost in prilagodljivost pri izdelavi samolepilnih nalepk!



Ključni element dodelave nalepk je razrez na želeno dimenzijo ali obliko. Kadar oblika vaše nalepke ni pravokotna oziroma kvadratna, takrat govorimo o nalepki nepravilne ali poljubne oblike. V tem primeru se nalepke izrezujejo s pomočjo CNC stroja za izrez, ki je računalniško krmiljen in z nožem natančno izreže poljubno obliko, kot je krog, oval, trikotnik, šesterokotnik, zvezda...

CNC tehnologija je napredna tehnologija izreza, ki omogoča natančno in prilagodljivo izrezovanje nalepk v poljubnih oblikah in velikostih. Ta metoda je še posebej uporabna za kompleksne dizajne in manjše serije nalepk, kjer je potrebna visoka natančnost. Najpogostejše oblike nalepk so okrogle in pravokotne nalepke z minimalnim radijem, s katerim preprečimo poškodbo robov nalepke pri odstranjevanju iz nosilne podlage.

S tehnologijo CNC izreza je prav tako mogoče izrezovati nalepke poljubnih geometrijskih likov. Popularno ime za tovrstno rezanje je t.i. izrezovanje po konturi. Kontura je dejansko linija po kateri rezalni stroj natančno izrezuje obliko nalepke, ki jo prejme iz pravilno pripravljene datoteke za tisk in izrez.

Največja prednost CNC izreza je zagotovo odzivni čas, saj za izrez ne potrebuje izdelavo orodja za izsekovanje (odpade tudi strošek izdelave štance), odstranjevanje nalepk iz pole je hitrejše in enostavnejše (nalepke so dobavljene na poli brez odvečnega materiala okrog nalepk). Ker je izdelava bistveno počasnejša je CNC izrez posledično dražja izbira, zato je ta vrsta izrezovanja primerna za zelo nizke naklade (do 500 kos).
CNC izrez nalepk




Samolepilni materiali za tisk nalepk in opcije oplemenitenja nalepk!



CNC izrez nalepk
Pravilna izbira materiala za tisk nalepk je ključnega pomena za doseganje želene kakovosti, trajnosti in vizualne privlačnosti nalepk. Različni materiali imajo različne lastnosti, ki jih je treba upoštevati glede na namen uporabe nalepk.

V osnovi se samolepilni materiali delijo na papirne in sintetične materiale. Papirne nalepke nudijo dobro kakovost tiska in so primerne za splošno uporabo in kratkotrajne aplikacije. Najcenejša izbira so premazni samolepilni materiali s permanentnim lepilom, ki se lahko koristijo kot nalepke za hrano in pijačo, nalepke za promocijo, nalepke za označevanje...

Znotraj kategorije papirnih materialov so na t.i. vinski papirji, ki so posebej zasnovani za lepljenje na steklenice. Materiali imajo odlično odpornost na vodo in nizke temperature, ter dobre lastnosti pri potopitvi v posodo za led.

Ko je potreba po večji trpežnosti nalepk izberite polipropilenske (PP) nalepke, ki so odporne na vlago, kemikalije in trganje.

Za ustvarjanje vizualno privlačnih nalepk sta na izbiro dve opciji oplemenitenja. Prva je tisk 3D parcialnega laka, s katerim na nalepki poudarimo ključne grafične elemente, naslednja možnost pa je tisk z metalik folijo (zlata ali srebrna). V obeh primerih si lahko zagotovite vizualno privlačne nalepke, ki bodo izstopale in pritegnile pozornost kupcev.