Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

Nalepke

Hiter in kvaliteten tisk samolepilnih nalepk za ročno apliciranje. Izberite kategorijo, ki vam ustreza in samolepilne nalepke naročite preko spletne aplikacije!

Samolepilne nalepke ponujajo široko paleto možnosti za označevanje in promocijo!

Tiskanje samolepilnih nalepk iz pole je pogosto uporabljena metoda, ki omogoča visoko kakovost tiska in enostavno obdelavo. Za to vrsto izdelave se odločimo, kadar potrebujemo nizke količine nalepk, ki jih na izdelke lepimo ročno. Nalepke so primerne za označevanje izdelkov, promocijo blagovnih znamk, informiranje strank in še več.



Samolepilne nalepke se uporabljajo za enake namene kot etikete iz role in jih za razliko od etiket (iz role na rolo), tiskamo iz pole oz. iz zvitka.

V obeh primerih jih tiskamo z enako vrsto tehnologije tiska (HP Indigo), le da je samolepilni material za tisk nalepk dobavljiv v polah oziroma listih, etiketni material za tisk etiket pa na rolah.

Materiale za tisk v polah v osnovi delimo na papirne in sintetične materiale. Najcenejši material je zagotovo papir, katerega izberemo takrat, ko etikete lepimo na izdelke, ki niso v stiku z vodo.

Med papirnate samolepilne materiale spadajo premazni papirji v beli barvi, papirji z rahlo strukturirano površino v beli ali bež barvi, ki so primerni za lepljenje na steklenice in papirji v živih fluorescentnih barvah, s katerimi želimo poudariti sporočilo.

Kadar potrebujete vodoodporne nalepke izberite sintetični material (PP). Sintetični material (PP) je odporen na vlago, vodo, UV svetlobo, olja, temperaturne razlike in ga lahko uporabljamo tudi na prostem. Sintetični material je dobavljiv v beli barvi in je v osnovi dražji od papirnih materialov. Obe skupini materialov (papirni in sintetični) za lepljenje koristita močno permanentno lepilo.

Ključni element dodelave nalepk je razrez na želeno dimenzijo ali obliko. V tiskarni Demago Print, vam lahko zagotovimo nalepke v kakršnikoli obliki in dimenziji. Odločite se lahko za dva načina izreza in sicer razrez z giljotino ali digitalni CNC izrez. 
Razrez z rezalko oz. giljotino, omogoča razrez samo ravnih linij, pri tem je končna oblika nalepke lahko pravokotnik ali kvadrat. Ponavadi so končni obrezani formati nalepk standardnih mer (A4, A5, A6, A7...), lahko pa so seveda obrezani na druge formate (50x70, 82x93, 45x45 mm...). Minimalni format razreza z giljotino je 40x40 mm. 

Kadar oblika vaše etikete ni pravokotna oz. kvadratna, takrat govorimo o nalepki nepravilne oz poljubne oblike. Ker v tem primeru izrez z giljotino ni mogoč, etikete izrežemo s CNC strojem za izrez, ki je računalniško krmiljen in z nožem natančno izreže poljubno obliko, kot je krog, oval, trikotnik, šesterokotnik, zvezda...

Tehnika CNC izreza po konturi je cenovno sprejemljiva pri nižjih nakladah, saj pri tem odpade strošek izdelave izsekovalnega orodja. Ker je izdelava bistveno počasnejša je CNC izrez posledično dražja izbira.

V naši ponudbi boste našli tudi nalepke na poli Multiple, kjer lahko naročite nalepke različnih dimenzij ali obliki združene na poli eno ob drugo in cenovno ugodne Nalepke na poli A4. V tem primeru gre za nalepke, ki so na poli A4 že vnaprej zasekane in so primerne za tisk naslovov (adreme), deklaracij, za označevanje izdelkov...