Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
 • 041 625 157 (pon–pet: 8.00–16.00)

Vse tiskovine na enem mestu

Na splošno o tisku in dodelavi.

Vrhunska kvaliteta tiska in dodelave

 • Ricoh
 • HP
 • Durst
 • Horizon
 • Océ
 • Zund
 • C.P. Bourg
 • Polar

Tisk in dodelava

Digitalni tisk - Cut sheet

 

Letak je oblikovan. Izgleda odlično, le še natisniti ga je potrebno in akcija bo stekla kot po maslu. Ko se odločate za tisk, ni pomembno le to, kje ga boste natisnili, da bo kvaliteten in profesionalen, ampak tudi katero vrsto tiska izbrati.

Ko razmišljate o tisku morda najprej pomislite na velike tiskarske stroje in vse priprave, ki so potrebne, da tisk sploh steče. Vendar ni nujno, da je klasični offset tisk res najbolj ustrezna opcija v vašem primeru.

Najprej je seveda odvisno od tega koliko izvodov letaka sploh želite natisniti. Če gre za večje število, običajno nad 1000, potem je klasični tiskar nemara res boljša rešitev, saj se pri tej obliki tiska cena na posamezni izvod spreminja v obratnem sorazmerju s količino. Več kot natisnete letakov, manjša je cena na posamezni izvod.

Digitalni tisk je cenejši
Gre za to, da so pri klasičnem tisku potrebna priprava tiskarskih plošč, to pa vpliva na začetne stroške, ki jih klasičen tisk zahteva še pred začetkom tiska. Ko pa tisk steče, so nadaljnji stroški dejansko minimalni. Lahko si torej predstavljate, da tiskanje 300 izvodov ali celo manj, na tak način bistveno poveča ceno na posamezni izvod.

Prav zato pa je toliko bolj atraktivna možnost tiska v digitalni obliki. Zakaj?

V prvi vrsti zato, ker je izvedba bistveno hitrejša od klasičnega tiska. Če klasični tisk potrebuje več dni, da natisne material, digitalni tisk lahko vaše letake natisne v zgolj nekaj minutah, kar vam seveda prihrani veliko časa. Niso potrebne posebne priprave, nobene izdelave tiskarskih plošč, vse kar je potrebno sta računalnik in vaša datoteka.
Digitalni tisk omogoča izdelavo unikatnih tiskovin
Postopek je torej zelo preprost in največkrat sploh ne potrebuje vašega posredovanja. Vaš oblikovalec lahko letak v ustrezni elektronski obliki pošlje tiskarju, ta jo naloži v pomnilnik stroja in tiskovino lahko že kmalu pričakujete.

Digitalni tisk ima še eno veliko prednost. Je prilagodljiv!

Če se vsaj malo spoznate na marketing in različne marketinške tehnike, potem veste kako pomembno je osebno nagovarjanje ljudi, bodočih kupcev ali poslovnih partnerjev.

Da, digitalni tisk vam omogoča izdelavo unikatnih personaliziranih tiskovin!

Vsak letak posebej lahko vsebuje ime, priimek in naslov tistega človeka, ki ga nagovarjate. Ni potrebno posebej poudarjati, kako radi ljudje vidimo svoje ime natisnjeno.

Takšno možnost že dolgo koristijo velika trgovska podjetja, turistične agencije in drugi - res ni razloga, zakaj je ne bi tudi vi.

In nenazadnje, z možnostjo tiskanja manjšega števila izvodov (tudi 50 in manj) lahko včasih kakšno promocijsko akcijo zgolj preizkusite, izmerite reakcijo ljudi in ocenite ali se vam glede na odziv splača vložiti v masovno promocijo.

 

 

 

Trendi v digitalnem tisku

 

Digitalni tisk se v zadnjem času izredno hitro razvija in ponuja vedno več možnosti izdelave zanimivih grafičnih izdelkov.

Zadnje raziskave kažejo, da bo digitalni tisk zaradi trendov kot so tisk manjših naklad in tisk na zahtevo (POD) do leta 2020 postal vodilna sila na tržišču.

Zahvaljujoč nenehnim inovacijam in vse širšem sprejemanju novih tehnologij, ter načina komuniciranja (w2print - spletna tiskarna) se na tem področju pričakuje mini revolucija.

Sicer že danes digitalni tisk predstavlja 40% celotne proizvodnje in na nek način zaostaja za klasičnim offset tiskom, ampak kot rečeno se bo tehnica kmalu obrnila.

Istočasno se zaradi prihajajoče digitalne dobe pojavlja vedno več nejasnosti okrog pravilne izbire načina tiska.

Zato je za pravilno izbiro tiska potrebno jasno razumeti kakšne so razlike med digitalnim in offset tiskom. Torej pred samo izbiro načina tiska morate vedeti kdaj želite tiskovino izdelano in v kakšni nakladi bo tiskovina natisnjena.

V kolikor npr. potrebujete samo 100 katalogov je digitalni tisk prava izbira. Zakaj bi torej naročili 1000 kos katalogov v klasičnem offset tisku, da bi dobili 40% popust, ostalih 900 kos vam pa ostane?

Prednosti digitalnega tiska:

 • hitrejša in cenejša tehnologija tiska, kadar gre za tisk manjših naklad
 • možnost personalizacije, kjer lahko na vsako tiskovino tiskamo drugačne oz. variabilne podatke, kateri se tiskajo iz baze podatkov
 • možnost tiska že od 1 kos naprej
 • možnost tiska z belo barvo in simulacija Pantone barv
 • tisk do formata B2


Prednosti klasičnega offset tiska:

 • cenovno ugodnejši pri večjih nakladah
 • cena tiska pri velikih nakladah bistveno nižja
 • možnost tiska Pantone barv
 • tisk do formata B1

Digitalni tiskalniki - specifikacije:

 

 

 

 

 

HP Indigo - B2

1 x HP Indigo 10000

14000 A4 strani na uro (CMYK)
Max. format papirja: 530x750 mm
Max. format tiska: 510x740 mm
Gramatura papirja: 90-400 g/m2
Resolucija: 2438 x 2438 dpi

Tisk: CMYK+W, CMYK+OGV

 

 

 

 

 

 

 

Ricoh 9110 - barvni tisk

3 x Ricoh Pro C9110 Digital Press

8100 A4 strani na uro
Max. format papirja: 330x700 mm
Max. format tiska: 320x690 mm
Gramatura papirja: 60-400 g/m2
Resolucija: 1200 x 4800 dpi

Tisk: CMYK

 

 

 

 

 

 

 

Oce varioprint - črnobeli tisk knjig


1 x Oce Varioprint

15.000 A4 strani na uro
Max. format papirja: 320x483 mm
Max. format tiska: 315x475 mm
Gramatura papirja: 60-300 g/m2
Resolucija: 600 x 600 dpi

Tisk: BW

Razrez tiskovin

Pri razrezu tiskarskih pol, te so pri nas max. velikosti 330x700 mm (digitalni tisk) in 1000x700 mm (offset tisk), se uporabljajo profesionalne giljotine oziroma stroji za razrez papirja.

Potiskane tiskarske pole se v tem procesu razrežejo na velikost naročene tiskovine (npr.letak A4, A5, A6, A7…).

V tiskarni Demago uporabljamo profesionalne stroje priznanih proizvajalcev, pri čemer se model in tipi strojev razlikujejo v velikostih, zmogljivostih, moči ter ostalih karakteristikah.

V splošnem je tiskarska giljotina sestavljena iz odlagalne površine, rezila in preše; vse pa se upravlja s pomočjo računalniške konzole.

Uporaba profesionalnih strojev za razrez, pripomore k večji efektivnosti dela in zagotavlja natančnost reza ter ustrezno kvaliteto izdelane tiskovine.
Šivanje z žico

Za vezenje katalogov, revij in knjig se uporabljajo različne tehnike spenjanja. V tiskarni Demago smo specializirani za proces vezenja ali t.i. šivanja z žico, ki je najbolj ekonomičen.

Pri tem procesu, stroj liste tiskovine poveže (zašije) s sponkami, prepogne na polovico in obreže na končen format. Primeren je predvsem za spenjanje tanjših publikacij z obsegom do največ 100 strani (90 g/m2 papir!)

Za publikacije z večjim obsegom strani vam priporočamo broširano-mehko vezavo ali trdo italijansko vezavo.

Obe sta del naše ponudbe vezenja, zato izberite svojo publikacijo na spletu ali nas kontaktirajte za nadaljna vprašanja.
Mehka vezava - rezkano + broširano

Za vezenje katalogov, knjigic in knjig z obsegom od 40 strani do cca. 800 strani, oziroma debeline 5 cm se uporablja broširanje ali t.i. mehka vezava - rezkano+broširano.

Pri tem uporabljamo profesionalni stroj za vezavo, ki nam omogoča hitro, natančno in kvalitetno vezavo kakršnihkoli publikacij.

V procesu proizvodnega postopka stroj »porezka« hrbet knjižnega bloka, kar omogoča penetracijo segretega lepila (hot melt). Nato sledi žlebkanje platnic ter lepljenje knjižnega bloka na hrbet platnice.

Publikacije je nato še obrezana na končni format ter tako pripravljena za izdobavo.
Šivanje z nitjo

Je tehnološka operacija, pri kateri preložene liste med seboj povežemo s sukancem. Vezava je primerna za publikacije z obsegom od 40 strani do cca. 800 strani, oziroma debeline 5 cm.

Zašit knjižni blok je lahko broširan oz. lepljen v mehko platnico (mehka vezava) ali trdo platnico (trda vezava).

Ker so pri tej vrsti vezave pole v knjižnem bloku med seboj zašite z nitjo oz. sukancem, je ta vrsta vezave namenjena publikacijam, katerim želimo podaljšati uporabnost.

Pri tem uporabljamo profesionalni stroj za šivanje knjižnega bloka, ki nam omogoča hitro, natančno in kvalitetno vezavo vseh vrst publikacij.
Žlebljenje

Žlebljenje je postopek podoben zgibanju in se uporablja pri tiskovinah tiskanih na debelejše papirje gramatur od 170–300 g/m2.


Z žlebljenjem tako zagotovimo lep izgled pregiba, saj s tem postopkom preprečimo lomljenje vlaken, ki so prisotna v papirju.

Stroj za žljebljenje oz rilanje papir najprej požlebi, nato pa ga na tem mestu prepogne.

Omogočamo več vrst žlebljenja + zgibanja, najpogostejši so zgibanje tiskovin z enim ali dvema žleboma v oblikah C, Z in V ter različnih izpeljankah le-teh..
Zgibanje

Zgibanje je eden izmed najpogostejših procesov dodelave tiskovin. Uporablja se pri tiskovinah z gramaturo papirja 80-150 g/m2.

Omogočamo več vrst zgibanja, najpogostejši so zgibanje tiskovin z enim ali dvema zgiboma v oblikah C, Z in V ter različnih izpeljankah le-teh..

Plastificiranje

Plastifikacija oziroma laminacija poskrbita za atraktivnejši izgled tiskovine, zagotavljata pa tudi boljšo obstojnost izdelka.

Plastifikacija omogoča predvsem daljšo obstojnost barv, saj preprečuje bledenje. Plastificirana tiskovina je prav tako zaščitena pred mehanskimi poškodbami, zunanjimi vplivi in vlago ter površinskimi poškodbami.

Ločimo hladno in toplo plastifikacijo, pri čem se izbira razlikuje po namembnosti izdelka.

Tiskovine najpogosteje plastificiramo s toplo plastifikacijo, med tem, ko izdelke, kot so PVC nalepke, plakate za zunanjo uporabo, avto grafiko, plastificiramo s hladno plastifikacijo.

Plastificirna folija je lahko matirana (matt) ali bleščeča (glossy).

Za plastificiranje tiskovin lahko uporabimo tudi Soft-touch mat plastificirno folijo, ki je na otip podobna površini žameta, ali Antiscratch mat folijo, ki je odporna na mehanske poškodbe (praske). Slednjo priporočamo predvsem pri izdelavi platnic brošur in knjig.


Izsekovanje / Toplotni in globoki tisk

Pri izdelavi tiskovin, katerih oblike niso standardne je potrebna izdelava t.i. orodja za izsek, katerega vpnemo v stroj za izsekovanje in s pritiskom orodja izsekamo želeno obliko.

Pri procesu izsekovanja - štancanja dobi izdelek končno obliko, ki je lahko standardne oblike ali po vaši predlogi.

Eden izmed izdelkov standardnih oblik pri katerih se uporablja proces izseka je izdelava vizitk z zaobljenim robom, izsek poslovnih map, tiskovin nepravilnih oblik in izsek maloserijske embalaže.

V kolikor potrebujete obliko izseka po vaši predlogi, vam lahko ponudimo tudi izdelavo orodja za izsek.

Stroj za izsekovanje zagotavlja natančnost izreza znotraj 0,1 mm, ker pa gre za modularni stroj je na stroju možno izdelati tudi izdelke oplemenitene z različnimi barvnimi folijami (toplotni tisk) ali globoki tisk.
UV spot parcialno lakiranje

UV parcialno lakiranje je nanos svetlečega laka na točno določeno mesto s katerim želimo poudariti posamezne detajle na tiskovini (npr. logotip, slogan...). Pri tem se svetloba od različno potiskanih površin drugače odbija in tako obogati videz tiskovin.

Pri tej vrsti dodelavi moramo omeniti, da sta načina izdelave UV spot lakiranja dva in sicer prvi je "klasika-analogni" in drugi je digitalni, kjer je možen nanos UV laka višje debeline (cca. 100 micronov), zato ga imenujemo 3D spot lakiranje.

Slednji je primeren za manjše naklade tiskovin, medtem ko je klasika primerna za višje naklade. V obeh primerih pa je treba upoštevati dejstvo, da je potrebno tiskovino pred lakiranjem plastificirati s folijo, največkrat je to mat folija za prestižnejše tiskovine pa uporabimo Soft touch ali Antiscratch folijo.

Tiskovine, ki so primerne za UV spot lakiranje so predvsem vizitke, platnice katalogov in knjig, vabila, certifikati, vstopnice,  embalaža...

CNC izrez

Za CNC izrezovanje se odločimo takrat, ko želimo tiskovino obrezati v nepravilno obliko.

Izrezovanje poteka s pomočjo rezalnega nožka, ki je računalniško krmiljen in preko optične kamere zazna markerje in reže z izredno natančnostjo.

Praviloma se za ta način izreza odločimo, kadar gre za nižje naklade tiskovin, saj pri tem načinu izreza ne potrebujemo dragih orodij za izsekovanje.

S CNC strojem lahko material izrežemo (thru-cut), zasekamo (kiss-cut), perforiramo ali bigamo (creasing).

Najpogostejši izdelki so nalepke na poli in maloserijska embalaža iz kartona.
Sleeking metalizirane folije

Sleeking ™ je digitalna metoda apliciranja posebne metalizirane folije na papir.

Postopek je dokaj enostaven in poteka v naslednjih korakih:

- najprej na papir s črnim tonerjem natisnemo element grafike (Layer 2), ki ga želimo v metalizirani foliji,

- nato s pomočjo toplote in pritiska apliciramo metalizirano folijo na natisnjeno grafiko,

- sledi dotisk celotne barvne grafike (Layer 1).

Tako dosežemo na tiskovini posebne učinke bistveno lažje ter hitreje in seveda s precej nižjimi stroški, v primerjavi s klasičnim načinom toplotnega tiska, kjer je potrebna izdelava orodja oz. klišeja.

Prav tako je velika prednost Sleeking ™ tudi možnost personalizacije, saj lahko sedaj zlahka v designu dodajamo spremenljive podatke, katere želimo da izstopajo.

V naši ponudbi imamo naslednje metalizirane folije:
zlata, srebrna, bakrena, rdeča, modra, vijočna in zelena.

Tiskovine za apliciranje Sleeking ™ metalizirane folije so največrat ovitki katalogov in knjig, umetniške ilustracije, vabila, vizitke, meniji, koledarji, maloserijska embalaža, certifikati...
Samolepilne etikete na roli

 

Digitalna tehnologija tiska samolepilnih etiket je na trgu prisotna že skoraj 30 let, pa vendar se je v zadnjih 10 letih razvila do te mere, da lahko po kakovosti konkurira klasičnemu fleksotisku, najnovejše digitalne tehnologije pa že znatno presegajo klasične najpogosteje uporabljene tehnologije.

Sicer imata obe tehnologiji specifične značilnosti, zato je dobro poznati nekaj osnov. Pri obeh tehnologijah se tiska iz role v rolo, končni produkt so etikete navite na roli.

Ključne prednosti digitalne tehnologije so predvsem hitrost, fleksibilnost, nizki stroški priprave (odpade izdelava dragih klišejev), možnost tiska variabilnih podatkov (številčenje, črtne ali QR kode, vsebine...).

Še posebej pa je potrebno izpostaviti dejstvo, da so pri naši tehnologiji tiska, uporabljene ekološko popolnoma neoporečne barve.

Najpogosteje uporabljena tehnika klasičnega tiska etiket je tehnologija fleksotiska. Za tisk je potrebna izdelava klišeja, kateri prenaša barvo na tiskovni material.

Tehnologija je kakovostna, bolj produktivna (višje hitrosti tiska) in cenovno ugodnejša pri tisku večjih količin etiket, saj uporablja bistveno cenejše barve.
Prednosti tiska etiket v digitalni tehnologiji

 • hitrejša in cenejša tehnologija tiska, kadar gre za tisk manjših do srednjih naklad
 • najvišja kakovost tiska
 • tisk variabilnih podatkov
 • več grafičnih dizajnov znotraj ene dimenzije
 • hiter odziv - kratki dobavni roki
 • možnost izdelave vzorčnih serij
 • možnost naročanja minimalnih naklad
 • barvna ponovljivost na najvišjem nivoju
 • ekološko neoporečna proizvodnja etiket


Prednosti tiska etiket v klasični-fleksotisk tehnologiji:

 • cenovno ugodnejši pri večjih nakladah etiket istega tipa
 • zelo kvaliteten odtis
 • cena tiska pri velikih nakladah bistveno nižja
 • možnost tiska Pantone barv (digitalni tisk omogoča tisk do 90% barv iz Pantone lestvice)

 

 

 

 

Fleksibilna embalaža

 

Ključna prednost digitalnega tiska je v tem, da za sam tisk ne potrebuje izdelave dragih klišejev, ki pri klasičnem tisku služijo za prenos barve na material.

Digitalni tiskarski stroji namreč tiskajo neposredno na podlago. Prav zato je digitalna tehnologija v primerjavi s klasično hitrejša, fleksibilnejša in ima bistveno krajši čas priprave tiska.

Slednje je izredno pomembna prednost, ko gre za tisk manjših serij izdelkov. Digitalna tehnologija omogoča tudi enostaven tisk variabilnih podatkov (številčenje, črtne ali QR kode, variacija vsebine ipd.) in personaliziranih vsebin, kjer je lahko vsak izdelek unikaten ter prilagojen uporabniku in trgu.

Nova digitalna HP Indigo tehnologija, ki velja za eno najbolj trajnostnih tehnologij tiska na trenutnem tržišču, je nadomestila klasični tehniki flekso ter globoki (t.i. gravure oz. bakro) tisk.

Velika prednost barv HP Indigo je tudi ta, da se v postopku recikliranja preprosto raz-barvajo, kar ustreza zahtevam okoljskega ROHS (Restriction of Hazardous Substances) standarda in so BIO-razgradljive.

HP Indigo tehnologija zagotavlja izredno visoko kvaliteto tiska, z opcijo tiska HP IndiChrome+ (CMYK+OVG) pa lahko dosežemo ujemanje do 90% barv iz Pantone lestvice. Omogoča tudi obojestranski tisk na različne materiale (papir, PET, BOPP, LDPE,…)
Prednosti tiska etiket v digitalni tehnologiji:

 • fleksibilnost izdelave
 • personalizacija
 • tisk variabilnih podatkov
 • več grafičnih dizajnov znotraj ene dimenzije
 • hiter odziv - kratki dobavni roki
 • možnost naročanja minimalnih naklad
 • barvna ponovljivost na najvišjem nivoju
 • ekološko neoporečna proizvodnjaPrednosti tiska etiket v klasični-fleksotisk tehnologiji:

 • cenovno ugodnejši pri večjih nakladah
 • cena tiska pri velikih nakladah bistveno nižja
 • možnost tiska Pantone barv (digitalni tisk omogoča tisk do 90% barv iz Pantone lestvice)

 

 

 

 

Digitalni tiskalniki za tisk etiket iz role na rolo - specifikacije:

 

 

 

HP - tisk etiket naroli

HP INDIGO WS 6800 Press

30 m/min
Max. format širine role: 330 mm
Max. format tiska: 320x980 mm
Gramatura medijev: 12-450 mikronov
Resolucija: 2438 x 2438 dpi

Tisk: CMYK+W, CMYK+OGV

 

 

 

 

 

 

 

Xeikon - tisk etiket na roli

XEIKON-3300 Digital Press

10-20 m/min
Max. format širine role: 330 mm
Max. format tiska: 322x980 mm
Gramatura medijev: 40-350 g/m2
Resolucija: 1200 x 3600 dpi

Tisk: CMYK+W

 

 

 

 

 

 

 

KM accurio-label- tisk etiket na roli

Konica Minolta Accurio Label 230

9-19 m/min
Max. format širine role: 330 mm
Max. format tiska: 322x980 mm
Gramatura medijev: 60-350 g/m2
Resolucija: 1200dpi x 1200dpi x 8 bit

Tisk: CMYK

 

 

 

 

Digitalni tisk fleksibilne embalaže - specifikacije:

 

 

 

HP-Indigo-20000-fleksibilna-embalaza

HP INDIGO 20000

1400 m2/h
Max. format širine role: 762 mm
Max. format tiska: 740x1100 mm
Gramatura medijev: 10-250 mikronov
Resolucija: 2438 x 2438 dpi

Tisk: CMYK+W, CMYK+OGV

Velikoformatni digitalni UV tisk na plošče

 

Uporaba t.i. Flatbed (ploskovnih) UV tiskalnikov, kateri omogočajo direktni oz. neposredni tisk na trde materiale nudijo možnost tiskanja na širok razpon različnih medijev.

Največja prednost direktnega tiska neposredno na izbran material so nižji stroški in bistveno hitrejša produkcija, saj pri tej tehnologiji tiska odpade postopek kaširanja in laminiranja.

Z hitrim razvojem digitalnih tiskalnikov in medijev primernih za tisk, nam tehnologija nudi širok nabor končnih izdelkov, ki niso prisotni le v reklamni industriji ampak se pojavljajo tudi pri dekoraciji ter opremljanju bivalnih prostorov.

Uporaba trdih materialov v reklamni industriji
Potrebe tržišča direktno potiskanih materialov nenehno naraščajo. Če smo 20 let nazaj govorili le o plexi steklu, danes uporabljamo Forex, Stadur, Foamboard, Alu-dibond, Dispa in Katz plošče, kartone...

Materiale lahko v osnovi razdelimo na plastične, kombinacijo plastike - aluminija in kartonske iz papirja. Materiali imajo dolgo življenjsko dobo in so primerni tako za tisk in CNC izrez, ter jih uporabljamo za zunanje in notranje oglaševanje (sign industry), tisk POS izdelkov, urejanju interierjev, tisk promocijskih izdelkov, označevanje izdelkov...
 • Akrilne plošče (Plexi, Perspex, Klirit), so plastične prozorne ali barvne plošče, visoke trdote, gostote, primerne za termično obdelavo... Najpogosteje se material uporablja za izdelavo reklamnih tabel in reklamnih polic oz. pohištva.

 • Penaste PVC plošče (Forex, Kommerling), so plastične PVC plošče primerne za tisk in CNC izrez, za izdelavo 2D in 3D reklam. Plošče so lahke, odporne na vremenske vplive in jih lahko uporabljamo tako zunaj, kot znotraj.

 • Poliuretanske penaste plošče (Foam-X, Foam board, Kapa), so plošče prevlečene z zaščitnim slojem. So izredno lahke, primerne za tisk fotografij, za izdelavo 2D ali 3D reklam, POS stojal, CNC izrez... Uporaba v zaprtih prostorih.

 • Reciklabilne plošče (Dispa, Katz Display, Falconboard), so okolju prijazni materiali za tisk kratkotrajnih promocijskih kampanj, kot so POS izdelki, stropne, viseče reklamne table, tisk fotografij in jih je po uporabi možno reciklirati. Uporaba v zaprtih prostorih.

Digitalni UV Flatbed tiskalniki - specifikacije:

 

 

 

 

 

UV digitalni tisk
Ricoh Pro T7210

do 100 m2/h
Format tiska: 3000x2000 mm
Debelina: do 110 mm
Resolucija: do 720 x 1200 dpi

Tisk: CMYK+W

 

 

 

 

 

Durst P10 - velikoformatni tisk


Durst RHO P10

do 200 m2/h
Format tiska: 3000x2000 mm
Debelina: do 50 mm
Resolucija: do 1000 dpi

Tisk: CMYK+W

 

 

 

 

 

 

 

Zund G3 3200 xl
.
Zund G3 3200 XL Cutter

Max format: 3200x3200 mm
Razrez, biganje, perforacija, V-Cut, Drill, oscilacija, Route...

Velikoformatni digitalni tisk iz role

 

Tudi vaše potrebe so včasih veliko večje in nestandardne!

Ko boste želeli na primer natisniti velik jumbo plakat, natisnjen kvalitetno in profesionalno, se boste morali obrniti na tiskarno, ki vam s svojo kapaciteto to lahko ponudi!

Ena od možnosti, ki jih pri Demagu vsekakor lahko izkoristite, je tako imenovani XXL digitalni tisk na fleksibilne medije iz role.

To možnost lahko izberete vedno, ko boste potrebovali tiskovine večjega formata.

Mnoga podjetja in posamezniki se že vrsto let obračajo na nas, ko želijo tiskati velike plakate, transparente, samolepilne folije in druge podobne tiskovine.


Tukaj je nekaj idej, kdaj lahko XXL tisk pride prav tudi vam:

 • Ko se poslužujete oglaševanja z velikimi  plakati. Plakati so lahko običajnih dimenzij ali pa takšnih, ki bodo zadostile vaši konkretni potrebi.

 • Ko želite natisniti večje predstavitvene plakate za sejme, konference športne prireditve, koncerte...

 • Če želite izdelati zastavo svojega podjetja in jo izobesiti pred vašim poslopjem ali na kakšnem od dogodkov, ki to možnost dopušča.

 • Če želite izdelati vašo fotografijo na umetniško platno in jo izobesiti na vidnem mestu v pisarni ali doma.
 • Kadar potrebujete transparente - cerado poljubnih dimenzij. Na tem mestu velja posebej omeniti Mesh PVC transparente, ki so zaradi luknjičastega PVC materiala idealni za izobes na raznovrstnih zunanjih površinah, denimo gradbenih odrih in odlično kljubujejo vetru, dežju, mrazu in vročini.

 • Kadar opremljate prostore bodisi za poslovne ali individualne potrebe in jih želite okrasiti z dekorativnimi tapetami ali foto tapetami. V Demagu jih natisnemo kvalitetno in v takšnih dimenzijah, kot jih potrebujete.

 • Kadar potrebujete samolepilno folijo za lepljenje vaših sporočil bodisi na reklamno tablo, steklene površine, keramiko, prevozna sredstva, asfalt, beton...


Seveda je idej še veliko in če nas boste o tem povprašali, vam bomo z veseljem odgovorili in svetovali.

Pomembno je to, da veste na koga se lahko obrnete, ko bodo vaše potrebe velike za številko XXL.

 

 

 

 

 

Digitalni tiskalniki za tisk medijev iz role - specifikacije:

 

 

 

 

UV digitalni tisk

HP Scitex XL 1500

do 125 m2 na uro
Max. širina tiska: 5000 mm
Resolucija: do 720 x 370 dpi

Tisk: CMYK

 

 

 

 

 

 

 

UV digitalni tisk

HP Latex 850

do 45 m2 na uro
Max. širina tiska: 3200 mm
Resolucija: do 1200 x 1200 dpi

Tisk: CMYK

 

 

 

 

 

 

 

UV digitalni tisk

Oce Colorado

do 100 m2 na uro
Max. širina tiska: 1600 mm
Resolucija: do 1800 dpi

Tisk: CMYK

 

 

 

 

 

 

 

UV digitalni tisk

HP Latex 360

do 17 m2 na uro
Max. širina tiska: 1600 mm
Resolucija: do 1200 x 1200 dpi

Tisk: CMYK LM LC

 

 

 

 

 

 

 

UV digitalni tisk

MTEX 5032

do 120 m2 na uro
Max. širina tiska: 3200 mm
Resolucija: 300-1200 dpi

Tisk: CMYK LM LC

Potrebujete pomoč? Imate vprašanje?

Tukaj smo zato, da vam pomagamo!

041 625 157

051 613 723

info@demago.si