Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 059 934 933 (pon–pet: 8.00–16.00)

Vezava z vijakom

Ceniki, jedilniki, vzorčniki, barvne karte... Izberite format, ki vam ustreza!

Prikazujem 1 do 20 (od 20 izdelkov)
vezava-vijak-3.png
vezava-vijak-3.png
vezava-vijak-2.png
vezava-vijak-2.png
vezava-vijak-1.png
vezava-vijak-1.png
Vezava z vijakom je alternativna vezava, pri kateri s strojem za luknjanje v knjižni blok izvrtamo luknjo v katero vstavimo kovinski vijak.

Ena od prednosti te vezave je, da lahko sami dodajate ali zamenjate liste oz. vsebino.

Ponavadi je luknja za vijak izvrtana v zgornjem levem kotu. V tem primeru dobimo končni izdelek, ki spominja na pahljačo.

Lahko pa se odločite, da v knjižni blok vstavite dva ali več vijakov, ponavadi z luknjami v hrbtu.

Pri tej opciji je potrebno upoštevati dejstvo, da je izbira debelejših papirjev + 170 g/m2 sicer možna, vendar jih je potrebno zaradi lažjega listanja obvezno žlebiti.

Debelina knjižnega bloka je lahko pri tej vezavi od 4 -70 mm.
Knjižni blok je lahko tiskan enostransko ali obojestransko v črnobeli ali barvni tehniki.

Na voljo so nepremazni, premazni in voluminozni papirji v vseh standardnih gramaturah.

Če želite premium izdelek, potem izberite opcijo 3D parcialno lakiranje in na ovitku poudarite željene elemente s svetlečim prozornim reliefnim lakom.

Izberite enega od standardnih formatov in nadaljujte spletni nakup.

Če ne najdete željene dimenzije, vam seveda lahko izdelamo publikacijo po vaši predlogi.

V tem primeru nam pošljite povpraševanje, da vam pripravimo ugodno ponudbo!

Kvaliteten in hiter tisk, ter vezava vseh vrst knjižic, katalogov, brošur, letnih poročil, zbornikov...

 

Ali ste vedeli, da je najstarejša ohranjena knjiga nastala na Kitajskem leta 868? Za vsako njeno stran so izrezali leseno ploščo ali kliše, na katerem je bil zrcalni zapis besedila. Z drgnjenjem so globoko v papir vtisnili odtis. Prve knjige lesorezov, znane kot ksilografske knjige, so se razširile predvsem v 14. stoletju. Narejene so bile iz prepognjenih in zašitih listov.

Razvoj je šel dalje in Johannes Gansfleisch, znan kot Gutenberg, je v 15. stoletju začel uporabljati premične črke in tiskarsko stiskalnico. S tem izumom so nastale prve tiskane knjige – prvotiski ali inkunabule (natisnjeni do konca leta 1499). Povečale so se naklade knjig ter vezava le-teh. Skozi vseh dolgih 500 let razvoja smo tako prišli do knjige.


Kako se odločiti, katero vezavo izbrati?


Najpomembnejši faktor pri izbiri vezave, je število listov oz. strani knjižnega bloka. Če ima knjižni blok npr. manj od 32 strani, je na voljo le vezava s kovinsko špiralo ali šivanje z žico oz. sponko (zvezek).

Kadar knjižni blok preseže 80 strani oz. je debelina hrbta večja od cca. 4 mm, je vezavo z žico zaradi prevelike debeline hrbta tehnično nemogoče izdelati. Tudi v primeru izbire špiralne vezave, je debelina hrbta omejena na maksimalno 23 mm.

Za obsežnejše publikacije od 32 strani naprej, je na voljo mehka vezava. Na izbiro sta dva načina izdelave mehke vezave. Pri prvem načinu mehke vezave je hrbet knjižnega bloka porezkan in lepljen v platnico, pri drugem načinu mehke vezave, s katerim zagotovimo obstojnejšo vezavo pa je knjižni blok najprej zašit z nitjo oz. sukancem in nato lepljen v platnico. Oba načina mehke vezave, sta na voljo od cca. 32 strani naprej, pa tja do 800 strani ali več, oz. do maksimalne debeline hrbta, ki ne sme presegati 50 mm.

Če je tiskovina namenjena redkemu oz. občasnemu branju, potem izberite mehko vezavo z rezkanjem in lepljenjem, v kolikor pa je zahteva po vzdržljivejši tiskovini, ki je pogosto v uporabi, potem vam predlagamo vezavo, pri kateri je knjižni blok šivan s sukancem. Na koncu se odločite še za platnico, ki je lahko iz kartona (mehka vezava) ali iz lepenke (trda vezava).


V tiskarni Demago Print nudimo naslednje vrste knjigoveških vezav:

 

» Šivanje z žico v hrbtu: je tehnološki proces, pri katerem stroj za šivanje s pomočjo kovinske žice med seboj poveže več listov in jih v hrbtu 2x zašije s sponko, prepogne na polovico in s sprednje strani obreže na točen format. Šivanje z žico omogoča vezavo knjigoveških izdelkov z manjšim obsegom, od 8 do 80 strani. Nudimo tudi šivanje z omega sponko, ki je namenjena za vstavljanje v fascikle.

Na voljo v vseh standardnih formatih, možnost barvnega ali BW tiska, tisk na premazne, nepremazne ali reciklirane papirje, z možnostjo izbire debelejše platnice z opcijo plastificiranja in 3D parcialnega lakiranja.


» Broširanje - mehka vezava (rezkano, lepljeno): je lepljenje knjižnega bloka na hrbet platnice iz debelejšega materiala (karton 300 g/m2). Stroj za broširanje na eni strani porezka hrbet knjižnega bloka in nanese vroče lepilo (Hotmelt), na drugi strani pa istočasno požlebka platnico (4x) in ju s pritiskom med seboj sestavi-zlepi. Sledi še postopek obrezovanja iz treh strani na končni format. Broširanje je možno od 40 strani naprej oz. debeline knjižnega bloka minimalno 2 mm, do debeline 50 mm.

Na voljo v vseh standardnih formatih, možnost barvnega ali BW tiska, tisk knjižnega bloka na premazne, nepremazne, reciklirane in voluminozne papirje. Tisk ovitka na debelejše kartone 300 g/m2 (premazni, nepremazni, recikliran), z opcijo plastificiranja in 3D parcialnega lakiranja.


» Broširanje - mehka vezava (šivano z nitjo, lepljeno): pri tej vezavi potiskane liste strojno preložimo na polovico in jih med seboj zašijemo z nitjo (sukancem). Ponavadi med seboj povežemo oz. zašijemo po 4 liste (16 strani), lahko pa tudi manj. Tako dobljene preložene svežnje po pravilnem vrstnem redu, naložimo enega na drugega in jih med seboj v hrbtu povežemo z nitjo, s tem pa dobimo knjižni blok, katerega vlepimo v platnico iz debelejšega materiala. Sledi še postopek obrezovanja iz treh strani na končni format. Ta vrsta vezave je možna od 32 strani naprej.

Prednost vezave šivane z nitjo, je v vzdržljivosti oz. obstojnosti brošure, saj pri tej vezavi listi ne morejo izpadati in je tako primerna za trajnejše izdelke, ki so pogosto v uporabi in se velikorat odpirajo.

Na voljo v vseh standardnih formatih, možnost barvnega ali BW tiska, tisk knjižnega bloka na premazne, nepremazne, reciklirane in voluminozne papirje. Tisk ovitka na debelejše kartone 300 g/m2 (premazni, nepremazni, recikliran), z opcijo plastificiranja in 3D parcialnega lakiranja.
»Trda vezava: je najzahtevnejša vezava pri kateri je platnica iz trde lepenke. Za kompakten in čvrst knjižni blok so potiskani listi med seboj zašiti s sukancem in v hrbtu prelepljeni z gazo. Knjižni blok je nato s predlistom in zalistom vlepljen v trdo platnico. Vezava je primerna za izdelke pri katerih je zahtevana trajna raba.

Na voljo v vseh standardnih formatih, možnost barvnega ali BW tiska, tisk knjižnega bloka na premazne, nepremazne, reciklirane in voluminozne papirje. Tisk prevlečnega materiala na premazni plastificiran papir z opcijo 3D parcialnega lakiranja.


» Spiralna vezava - mehka ali trda platnica: je posebna oblika šivanja knjižnega bloka pri kateri knjižni blok ob robovih naluknjamo in v luknje vstavimo kovinsko spiralo. Na voljo mehka platnica (karton) ali trda platnica (lepenka). V ponudbi imamo kovinske špirale v treh standardnih barvah: belo, črno in srebrno. Debelina knjižnega bloka je lahko maksimalno 22 mm!

Na voljo v vseh standardnih formatih, možnost barvnega ali BW tiska, tisk knjižnega bloka na premazne, nepremazne, reciklirane in voluminozne papirje.

Pri mehki platnici je ovitek tiskan na debelejše kartone 300 g/m2 (premazni, nepremazni, recikliran), z opcijo plastificiranja in 3D parcialnega lakiranja.

Ko je potreba po trajnejšem izdelku, izberite skupino trda platnica, pri kateri je prevlečni material kaširan na lepenko debeline 2 mm. Standardni prevlečni material je 150 g/m2 premazni papir, katerega plastificiramo z zaščitno folijo, po želji pa ga lahko oplemenitimo s 3D parcialnim lakom.

Za luksuzen izgled izdelka, je na voljo prevlečni material Setalux HP. Setalux HP je strukturirano tekstilno viskozno platno, ki nudi odlično barvno reprodukcijo, je odporno proti drgnjenju in zagotavlja visoko obstojnost barv.


» Vezava z vijakom: alternativna vezava, pri kateri s pomočjo svedra izvrtamo v knjižni blok eno, dve ali tri luknje in knjižni blok zvežemo z vijakom. Debelina knjižnega bloka je lahko pri tej vezavi od 5-30 mm.

Potrebujete pomoč? Imate vprašanje?

Tukaj smo zato, da vam pomagamo!

059 934 933

041 625 157

info@demago.si