To top
 
Demago Print

Razrez tiskovin

Razrez tiskovin

Pri razrezu tiskarskih pol, te so pri nas velikosti 330 x 483mm (digitalni tisk) in do 1000x700mm (offset tisk), se uporabljajo profesionalne giljotine oziroma stroji za razrez papirja. Potiskane tiskarske pole se v tem procesu razrežejo na velikost naročene tiskovine (npr.letak A4, vizitka…).
V tiskarni Demago uporabljamo profesionalne stroje priznanih proizvajalcev, pri čemer se model in tipi strojev razlikujejo v velikostih, zmogljivostih, moči ter ostalih karakteristikah.
V splošnem je tiskarska giljotina sestavljena iz odlagalne površine, rezila in preše; vse pa se upravlja s pomočjo računalniške konzole. Uporaba profesionalnih strojev za razrez, pripomore k večji efektivnosti dela in zagotavlja natančnost reza ter ustrezno kvaliteto izdelane tiskovine.

Šivanje z žico

Za vezŠivanje z žicoenje katalogov, revij in knjig se uporabljajo različne tehnike spenjanja. V tiskarni Demago smo specializirani za proces vezenja ali t.i. šivanja z žico, ki je najbolj ekonomičen. Pri tem procesu, stroj liste tiskovine poveže (zašije) s sponkami, prepogne na polovico in obreže na končen format. Primeren je predvsem za spenjanje tanjših publikacij  z obsegom do največ 80 strani. Za publikacije z večjim obsegom strani vam priporočamo broširano-mehko vezavo ali trdo italijansko vezavo. Obe sta del naše ponudbe vezenja, zato izberite svojo publikacijo na spletu ali nas kontaktirajte za nadaljna vprašanja.


Broširanje - mehka vezava

Brosiranje mehka vezava

Za vezenje katalogov, knjigic in knjig z obsegom od 40 strani do nekaj 100 strani, oziroma debeline 5 cm se uporablja broširanja ali t.i. mehka vezava. Pri tem uporabljamo profesionalni stroj za vezavo, ki nam omogoča hitro, natančno in kvalitetno vezavo kakršnihkoli publikacij. V procesu proizvodnega postopka stroj »porezka« hrbet knjižnega bloka, kar omogoča penetracijo segretega lepila. Nato sledi žlebkanje platnic ter lepljenje knjižnega bloka na hrbet platnice.

Publikacije je nato še obrezana na končni format ter tako pripravljena za izdobavo.


Zgibanje

Zgibanje

Zgibanje je eden izmed pogostejših procesov dodelave tiskovin. Uporablja se pri tiskovinah z gramaturo papirja 90-150g/m2. Omogočamo več vrst zgibanja, najpogostejši so zgibanje tiskovin z enim ali dvema zgiboma v oblikah C, Z in V ter različnih izpeljankah le-teh.Žlebljenje


Žlebljenje tiskovin

Žlebljenje je postopek podoben zgibanju, uporablja se pri tiskovinah z debelejšim papirjem gramature 170–300g/m2 in zagotavlja lep izgled pregiba. S tem postopkom preprečimo lomljenje vlaken, ki so prisotna v papirju.Plastificiranje

 

Foliant Gemini 400A

Plastifikacija oziroma laminacija poskrbita za atraktivnejši izgled tiskovine, zagotavljata pa tudi boljšo obstojnost izdelka. Plastifikacija omogoča predvsem daljšo obstojnost barv, saj preprečuje bledenje. Plastificirana tiskovina je prav tako zaščitena pred mehanskimi poškodbami, zunanjimi vplivi in vlago ter površinskimi poškodbami. Ločimo hladno in toplo plastifikacijo, pri čem se izbira razlikuje po namembnosti izdelka. Tiskovine najpogosteje plastificiramo s toplo plastifikacijo, med tem, ko izdelke, kot so PVC nalepke, plakate za zunanjo uporabo, avto grafiko, plastificiramo s hladno plastifikacijo. Plastificirna folija je lahko matirana (matt) ali bleščeča (glossy). Za plastificiranje tiskovin lahko uporabimo tudi Soft-touch plastificirno folijo, ki je na otip podobna površini žameta.


Izsek - štanca

Izsek tiskovin

 

Pri procesu izseka dobi izdelek končno obliko, te so lahko standardnih oblik ali tudi narejene po naročilu. Eden izmed izdelkov standardnih oblik pri katerih se uporablja proces izseka je izdelava vizitk z zaobljenim robom, poslovne mape, razna vabila nepravilnih oblik. Pri izdelavi tiskovin, katerih oblike niso standardne je potrebna izdelava t.i. orodja za izsek, katerega vpnemo v stroj za izsek in s pritiskom izsekamo željeno obliko.

 

 

 

 

Parcialno lakiranje

UV parcialno lakiranje je nanos svetlečega laka na točno določeno mesto s katerim želimo poudariti posamezne detajle na tiskovini (npr. logotip, slogan...) Pri tem se svetloba od različno potiskanih površin drugače odbija in tako obogati videz tiskovin.


Trda - italijanska vezava

Trda vezava...

059 934 933 / 041 625 157 / 040 594 767

11.653.247 ogledov od 2008
Copyright © 2008 - 2017 Demago