Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 059 934 933 (pon–pet: 8.00–16.00)

Plakati

Oglaševanje in promocija dogodkov, koncertov, izdelkov... Digitalni tisk za male naklade, offset tisk za velike naklade!

Plakati ponujajo poceni in zelo učinkovito rešitev za prenos vašega sporočila v javnost.

Plakati kot eno izmed orodij promocije, se nemalokrat uporabljajo tako za oglaševanje in najavo različnih dogodkov, koncertov ter festivalov, kot za predstavitev raznih izdelkov, produktov ali novosti.

Zaradi svojih velikosti ponujajo veliko prostora tako za grafiko kot tekste, vendar se tu ne sme pozabiti na primerno izbiro velikosti pisave, ki ne sme biti premajhna, saj se ponavadi plakati berejo z večje razdalje.

Tako kot pri ostalih tiskovinah, se tudi plakati najpogosteje tiskajo v t.i. standardnih velikostih, ki pa so B1, B2 in B3 ter A1 in A2. Izbira velikosti je na vaši strani, kvaliteten tisk pa na naši.

Ker se zavedamo, da se pojavijo tudi potrebe po velikostih, ki odstopajo od standardnih mer, vam seveda natisnemo tudi plakate drugih dimenzij, ki so prilagojene vašim potrebam.


Edina omejitev glede maksimalne velikosti je širina plakata, ki je lahko maksimalno 1550 mm. To pomeni, da ena od stranic plakata ne sme presegati te omenjene velikosti. V dolžino te omejitve ni, saj se plakati tiskajo iz role.

Naklada, ki jo potrebujete je tista, ki bo prevesila jeziček na tehtnici, bodisi na digitalni ali na offset tisk. V splošnem je ta številka 100 kos, je pa seveda odvisno tudi od velikosti plakata.

V digitalni tehniki vam tako lahko natisnemo plakat od 1 kos naprej, medtem ko je minimalna naklada v offset tehniki od cca. 100 kos naprej.

Pri tem velja pravilo, večja kot je naklada plakatov, manjša je cena na komad.

Pomembna razlika med digitalnim in offsetnim tiskom, pa sta velikosti B0 (1414x1000 mm) in A0 (1189x841mm), ki jih v offset tehniki ni mogoče natisniti, saj je maksimalni format v offset tisku omejen na maksimalno dimenzijo B1 (680x980 mm).

Seveda vam omenjena formata lahko natisnemo v digitalni tehniki.

Na spletni strani izberite tehnologijo tiska, željeno dimenzijo in medij, na katerem bi želeli, da plakate natisnemo.

Na podlagi teh podatkov lahko natančno predvidite ceno tiska plakatov.

Potrebujete pomoč? Imate vprašanje?

Tukaj smo zato, da vam pomagamo!

059 934 933

041 625 157

info@demago.si