Nazadnje ogledano: 0 izdelkov
  • 041 625 157|051 613 723 (ponedeljek–petek: 8.00–16.00)

Vizitke - Premium White (Tisk z belo barvo)

S tiskom premium bele barve na temnejše papirje, so lahko vaše vizitke edinstvene in unikatne! Črna, modra, rjava, siva, zelena ali rdeča?

Prikazujem 1 do 6 (od 6 izdelkov)
Vizitke_Black.png
Vizitke_Black.png
Vizitke iz skupine Premium White tiskamo na papirje v različnih barvnih odtenkih. Gre za kvalitetne nepremazne design papirje, ki so na izbiro v črni, rjavi, rdeči, modri ali zeleni barvi. Papirji namenjeni ustvarjalnim projektom imajo FSC in ECF certifikat.

Za razliko od standardnih belih papirjev, papirje v temnejših tonih tiskamo z belo barvo, kar je za marsikoga novost. Uporaba bele barve v tiskarski industriji ima zelo pomembno vlogo, saj si tiska na temne materiale, brez uporabe bele barve ne gre zamisliti. Ne samo, da je digitalni tisk z belo barvo edinstven in unikaten, ter odlična alternativa klasičnemu sitotisku je nova tehnologija HP-Indigo drastično znižala tudi stroške in hitrost tiska.

Kar zadeva videz in estetiko, tisk z belo barvo morda ne zveni tako razburljivo. Če pa jo uporabljate pravilno, lahko dobite edinstvene izdelke, ki vas ločijo od ostalih. Zaradi navedenih razlogov postaja tisk z belo barvo priljubljen pri številnih blagovnih znamkah, ki se želijo predstavljati drugače.
Pri tej skupini vizitk je potrebno poudariti dve stvari. Prva se tiče plastificiranja vizitk, saj te opcije ni na izbiro, ker enostavna ni smiselna, naslednja stvar pa se nanaša na barvno pokritost. Pri tem velja izpostaviti, da večje so pokrivne barvne površine, manj se posledično vidi originalna barva papirja, zato predlagamo, da se pri oblikovanju izognete večjim barvnim nanosom, saj bo le tako papir ostal v svoji popolnosti.

Vizitke Premium White tiskamo po eni ali obeh straneh, lahko se odločite za enobarvni tisk samo bele barve, ali pa za barvni tisk (W+CMYK). Pri tej izbiri bo material potiskan barvno in sicer najprej z belo, kateri sledi standarden barvni tisk CMYK. Bela oziroma t.i. podložna bela barva v tem primeru zagotovi kontrast barvnemu tisku. Povedano drugače, brez tiska podložne bele barve, barvni tisk na črnem papirju ne bi bil viden.  
Vizitke praviloma tiskamo na debelejše kartone od 300 g/m2 naprej. Ker je izbira materialov za tisk vizitk zelo raznolika, so vizitke razdeljene v dve skupini.

Prva je skupina Standard, kjer so na voljo standardni premazni ali nepremazni papirji v osnovni beli barvi, v drugi skupini Creative, pa so na voljo posebni oziroma t.i. kreativni papirji, z rahlo strukturo v različnih barvnih odtenkih, z metalik površino v zlati ali srebrni barvi...

Med posebne papirje spadajo tudi temnejši papirji (črn, rjav, moder...). Ker to vrsto papirjev ni možno tiskati s standardnim barvnim tiskom, jih tiskamo s posebno belo barvo, katera je v tiskarski industriji nekaj neobičajnega. Papirje v temnejših barvah najdete v skupini Premium White.

V skupini vizitk 3D UV Spot in Metallic Foil, boste lahko izbrali opcijo oplemenitenja z reliefnim prozornim lakom ali tiskom metalik folije v različnih barvnih odtenkih.